jueves, 2 de febrero de 2023

NOVA XARXA D'AUTOBUSOS AMB IMPORTANTS CANVIS I NOVES LÍNIES

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 Nova concessió del servici d'autobús urbà de la ciutat d'Alacant, i si no és nova almenys s'ha canviat el nom, perquè ara es diu UTE-MIA (Mobilitat urbana intel·ligent d'Alacant) encara que després diu que MIA és Vectalia. Però bo, allò que ens interessa als que som usuaris diaris del transport públic és saber com gastar-lo i els canvis que han tingut lloc. No sols és nova la concessió, sinó que també hi ha noves línies, supressió d'algunes i canvis en unes altres, variació en el nom de les parades, representació gràfica, traçats, colors, etc. I en este seu blog de confiança intentarem ajudar perquè el públic s'aclarisca una mica més, posant els nous traçats que entraran en vigor el dia 1 de febrer (no tots han canviat, els que no estan és que no s'han tocat) de manera que es puguen vore millor, un poc més grans. Però sempre tenint en compte que per a qualsevol dubte s'ha de dirigir a l'oficina del TAM (no confondre amb el Tram, és una altra cosa encara que estiga casualment sobre l'estació Mercado). Tots els dibuixos han sigut extrets d'un PDF que la companyia ha publicat en el dia d'ahir i que és el que s'ha de consultar perquè al costat de cada imatge hi ha l'explicació escrita d'esta, cosa que no hem posat aquí per falta d'espai, però els traçats estan clars. Supose que també publicaran alguna cosa en paper.
Com veuen vostés, s'ha assignat a cada línia un color, per a poder distingir-les en els plànols generals a on es representen els traçats de totes elles. En el peu de foto s'anomenen els organismes i empreses que han intervingut en l'assumpte.
Línia circular diària i amb freqüències cada 25 minuts. Jo sincerament hauria posat les eixides cada 30 minuts, així el públic sabria a quina hora ix de les capçaleres i quan acudir. Amb 25 minuts varia constantment l'inici del servici en cada capçalera.
Nova entre platges i el seu hospital: el de Sant Joan.
S'ha fet una extensió per als polígons industrials.
La 22 s'allarga fins al PAU 5.
La línia 9 canvia tant en Carolines com en l'Albufereta.
La línia dels centres comercials del nord.
Estes línies tenen canvis en Sant Blai, PAU 1 i en el centre.
La línia d'Urbanova també canvia.
En esta imatge he traslladat tota la pàgina sencera perquè conté informació addicional important.
Per fi! una qüestió per la qual tant he barallat: acostar la capçalera de l'autobús al castell de Santa Bàrbara a Porta de la Mar, centre per a on passa quasi tot el turisme de la ciutat. Només falta ara que la nostra regidora de Turisme avise de l'esdeveniment tots els hotels i apartaments amb un email (per exemple) del canvi, perquè quan vaig fer ESTE ARTICLE no sabia res cap dels que vaig consultar, només l'Oficina de Turisme estava informada (i tenien fulletets i tot).
Autobusos nocturns, no només per als que estan de marxa, sinó per als treballadors.
Informació general. NOTA: quan es parla de "termómetros" s'estan referint als pals que hi ha en les parades a on no caben les marquesines. Jo tampoc ho sabia.
Bo, doncs açò és una informació que pretén ajudar, però per a més exactitud, consultes d'horaris i altres qüestions han de consultar vostés l'app o la web corresponent (no la pose perquè no sé si continuarà sent la mateixa o canvia) o presencialment en l'oficina que hi ha al costat de l'estació Mercado del Tram.
I clar que hi ha música i és "The Answer" ('la resposta'), perquè una cosa és segura: els conductors de les línies afectades hauran d'atendre muntonades i muntonades de preguntes durant mesos i ells molt amablement les contestaran, clar que sí. La cançó la van compondre Marcos Valle i Paulo Sergio Kostenbader Valle i és un bon exemple de la samba que tan de moda va estar en els anys 60. Música del Brasil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.