miércoles, 3 de agosto de 2022

EL POC ÚTIL AUTOBÚS AL CASTELL DE SANTA BÀRBARA

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 I és una pena, perquè ja que s'ha decidit fer el gran pas de posar un transport públic al Castell, hauria de ser útil al 100%, i amb l'eixida des de la pça. Dr. Gómez Ulla no ho és, està allunyada del centre de la ciutat, de la majoria d'hotels i apartaments, l'eixida hauria de ser des de Porta de la Mar, verdader epicentre del turisme en la ciutat, a on concorren diàriament milers de visitants i la totalitat de creueristes i està ben comunicada amb la resta d'Alacant i província perquè per allí o molt prop, passen les línies de bus 02, 05, 08, 10, 13, 21 i 22, A, B i la L5 del tram, segons pareix els regidors no peguen voltes per la zona, no coneixen el bullici sobretot estiuenc i no pugen en bus al Castell, jo els convide, al Sr. Villar (regidor de Transports i responsable de la línia) i a la Sra. Sánchez (responsable de Turisme i del Castell que hauria de conéixer tot açò), que es passen una vesprada per la zona i analitzen la qüestió, ja sé que potser el cost no seria 167.408,89 euros anuals, potser pujaria perquè l'empresa cobra per km, però valdria la pena i m'estranya que cap assessor o qualsevol tècnic els haja avisat del tema i que no es pot transbordar amb el bitllet senzill, fa falta una targeta Móbilis. Això tampoc ho saben.
Vehicle que presta el servici actualment, encara que com bé ha manifestat el Sr. Villar, regidor de Trànsit, "En el caso de celebrarse eventos, como puedan ser congresos o reuniones de gran afluencia de personas, se prevé puedan funcionar hasta cinco microbuses que permitirán mejorar las frecuencias con paso cada tres o cuatro minutos".
Publicitat de la línia CSB en la marquesina de capçalera. També ha estat present en la de Juan Bautista Lafora, enfront dels ascensors de la platja del Postiguet.
Encara que actualment només es manté un espai com el de la imatge...
...a on s'assegura transbord gratuït amb la línia 02 i amb el Turibús i sí, però... sempre que el pagament de la línia 02 s'haja fet amb targeta Móbilis, amb el bitllet no es té dret a transbord. D'altra banda tampoc es menciona que la mateixa classe de transbord (amb abonament) és també possible des de la línia 23 i des de l'estació MARQ-Castillo, molt pròximes ambdós, per on passen les línies de tramvia 1,2,3 i 4, és a dir: Des de Benidorm fins a Sant Vicent, passant per les nostres millors platges, tots podrien prendre gratuïtament el CSB si es paga amb abonament, cosa que normalment un visitant no té.
Resta d'imàtgens del fullet imprés que només tenen en l'Oficina de Turisme, els únics que m'han sabut dir que este servici existix, perquè he investigat en dos apartaments (importants) i quatre hotels de 4 estreles i un de 2 i la resposta ha sigut la mateixa en tots: no sabien res d'este servici, algun ha dit que el Turibús; un altre, que anara a preguntar a l'oficina de turisme (sense interessar-los gens ni miqueta l'existència de l'autobús). Quasi tots molt amables i alguns molt interessats a informar-se per a ells al seu torn informar el client que pregunte, uns altres ni ho van intentar. Però és que el servici està en funcionament des de desembre passat i la Regidoria de Turisme segons sembla no ha tingut el detall d'informar a ningú de la qüestió, un e-mail col·lectiu i tot resolt, doncs ni això. No done crèdit.
L'autobús acostant-se a la capçalera: pararà si li fas senyal, si no, no sap si esperes eixa línia o l'altra, ja que el temps fins que arriba l'hora de partida el fa en la vorera d'enfront, quan podria fer-lo allí mateix, entre l'elevació de la parada i el gual del garatge, hi ha espai més que de sobres per a estacionar. En definitiva, un aprovat molt però que molt justet: el Sr. regidor de Transport i accessibilitat (i neteja, jardins, etc.), en Manuel Villar, que hauria d'haver lluitat perquè l'eixida fora des de Porta de la Mar i perquè el temps d'espera es fera en la pròpia capçalera o en defecte d'això que parara sempre que hi haguera algú, fora per a la seua línia o no; i na María del Carmen Sánchez, regidora de Turisme i que a més té al seu càrrec el Castell, hauria d'haver exigit la capçalera idònia i informat a tots els hotels, hostals i apartaments turístics des del primer dia, per si algun hoste sol·licitava informació. Suposant que ella conega la seua existència, és clar.
 
Doncs no res, posem música a l'assumpte amb una peça arqueològica el títol de la qual eixia en moltíssims vinils EP que queien a les meues mans a les botigues de segona mà, però un dia per casualitat, fa un parell d'anys, vaig punxar per a vore què era eixa "La Montaña" que tant havia vist en vells discs i amb infinitat de versions (José Guardiola, Matt Monro, Hellmut Zacharias, etc.) que no em van agradar gens, fins que vaig descobrir la de Monna Bell, xilena exitosa del Festival de Benidorm, que la canta fins amb efectes especials de ressò alpí, així que d'Augusto Algueró i Santiago Guàrdia tenim...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.