viernes, 27 de enero de 2023

I ESTOS JARDINS QUI ELS HA DE PAGAR? [9 I 10: AV. COSTA BLANCA I C/ SALABRE, EN EL CAP DE L'HORTA]

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 Com hem vist en els articles anteriors (enllaçats baix del tot), en tot pla urbanístic les empreses promotores han de cedir els terrenys corresponents per a carrers, dotacions públiques i zones verdes. A més a més han de fer-se càrrec de tots els gastos perquè les parcel·les en què després alcen habitatges o locals tinguen les condicions adequades i així ho fan: sanejament, aigua, electricitat, enllumenat, comunicacions, asfaltat i... no res més, de les zones verdes es solen oblidar misteriosament, ells mateixos i l'Ajuntament, i no és la part més cara, i sobretot a pesar que en els càlculs de costs a repartir entre els propietaris de parcel·les lucratives es té en compte, figuren en este cas amb quantitats milionàries (en pessetes, això sí), però després no es fan. I això he contat que ha passat en estos articles, i en este cas en dos parcel·les dedicades a jardí que estan en l'av. Costa Blanca i els carrers Salabre i Curricà, que pertanyen al pla parcial 3/2 que es va desenvolupar a principis dels anys 80 situat entre la gran corba de l'av. Costa Blanca i l'actual av. Goleta. I ara vorem les imàtgens i les característiques de cadascuna d'elles, que continuen tan ermes com llavors o quasi.
No, no és un solar per a una futura urba de luxosos bungalous (com els que s'han edificat a l'esquerra fa molt poc); és una zona verda de 3.629 m² que té 4 pinets que segur que algun ànima caritativa va plantar ahí fa anys. Confronta amb un "centre comercial" del c/ Curricà al qual servix d'aparcament.
Plànol de la unitat d'actuació "C" del PP 3/2 de la Platja de Sant Joan (nom oficial). Composició amb el caixetí canviat de lloc (el plànol és molt més gran amb tota la illa).
En este cas l'Aj. fa uns anys li va posar un muret a la part baixa de la parcel·la de 4.621 m² i va plantar uns arbrets que han sobreviscut a males penes. Esta zona verda té a més un "apèndix" que envoltava la zona edificable d'esta illa pel c/ Salabre que sí que té una esplèndida jardineria, possiblement plantada i cuidada per les urbanitzacions a les quals té fatxada.
Documentació del pla parcial amb la parcel·la de zona verda no executada.
Encreuament dels c/ Curricà i Salabre a on veem les zones "verdes" a l'esquerra i dreta del carrer.
Localització d'ambdós terrenys segons Google Maps.
En este Pla parcial 3/2 de la Platja de Sant Joan, en comptes de crear una gran zona verda, se'n van fer unes quantes distribuïdes en diferents parcel·les, unes de mitjanes, de 10.400 m² i una altra de 17.000 m² (aprox.), i la resta més xicotetes i distribuïdes en "passadissos" d'uns 7 m d'amplària envoltant diverses línies de fatxada de les parcel·les edificables. Estes franges arbrades han tingut diversa sort; mentre que unes es van plantar fa 35 anys i sobreviuen com poden, unes altres han sigut cuidades i mantingudes per les urbanitzacions amb les quals confronten, i a algunes inclús els han posat tanques.
Este "passadís" del c/ Curricà va ser dotat per l'Aj. de murs de contenció al costat del parc que vorem a continuació.
Este parc també estava sense res, bo, amb uns bells eucaliptus que miraculosament es van conservar quan l'Aj. va decidir urbanitzar-lo pel seu pel nostre compte, junt amb els murs dels quals he parlat ans. Després va rebre el nom de José Buades Terol. Cantó de Curricà i Trident.
Articles anteriors en què vaig parlar d'este tema:

Y ESTE JARDÍN...¿QUIÉN LO TIENE QUE PAGAR? [1 JUNTO COLEGIO PEDRO DUQUE]
Y ESTOS JARDINES... ¿QUIÉN LOS TIENE QUE PAGAR? [2: ANTIGUO CAMPING BAHÍA, PLAYA DE LA ALMADRABA]
Y ESTOS JARDINES...¿QUIÉN LOS TIENE QUE PAGAR? [3 Y 4: CABO, JUNTO ANTIGUO CUARTEL Y EN LA CALITA]
Y ESTOS JARDINES...¿QUIÉN LOS TIENE QUE PAGAR? [5,6 Y 7: CALA CANTALAR Y SIGUIENTES]
Y ESTOS JARDINES...¿QUIÉN LOS TIENE QUE PAGAR? [8: JUNTO AL FARO DEL CABO]


Per a acompanyar musicalment com solem fer en este blog, tenim "Green, Green Grass of Home", temàs compost per Curly Putman i interpretat magistralment per Tom Jones, encara que la primera versió va ser la de Johnny Darell i Jerry Lee Lewis també la va cantar, però el gran èxit mundial va ser del Sr. Jones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.