viernes, 26 de enero de 2024

QUÈ FER EN LA SANGUETA I LA CANTERA?

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 El paisatge desèrtic travessat pel barranc de Bonhivern, limitat per les avingudes de Dénia i de la Vila Joiosa, el traçat del ferrocarril de la Marina pel qual passen totes les línies de TRAM d'Alacant i l'impressionant teló de fons de la Cantera amb el seu escarpat tall, lloc d'a on ha eixit la pedra daurada de les nostres millors construccions i les històriques esculleres del port (de fet quasi tot el terreny és propietat portuària), té un futur incert, i l'Ajuntament ens pregunta què volem que facen ahí. Es va plantejar en el seu moment un descomunal palau de congressos daurat (li deien "el Ferrero Rocher" per la seua semblança amb els famosos bombons) acompanyat de 650 habitatges i hotels, és a dir, una segona Finca Adoc, i jo no vullc això.
Vullc una zona verda, tal com es va fer en els castells o en la mateixa serra Grossa (l'última volta fa uns 12 anys per la Generalitat). Aigua reciclada, n'hi ha per a regar el gran parc, al qual li podem posar el que vullguem, a l'estil dels meravellosos del Tartanell, la Condomina o el mític lo Morant, amb alguna instal·lació esportiva, un edifici auxiliar, un parell de quioscs, biblioteca, etc.; o deixar-ho com a zona boscosa com la mateixa serra del Benacantil.
Doncs bé, per a això hi ha la consulta que estan fent al públic en general, no cal que estigues empadronat aquí, això sí: ens hem de molestar en presentar una instància.
Estes pàgines es poden consultar en la web municipal amb els següents enllaços:
Dins d'este últim enllaç, en el "DOCUMENTO...", expliquen més tècnicament què es pretén amb la consulta, deixen clar que s'han de respectar les propietats particulars existents i destaque dos imàtgens: la primera, l'entorn d'actuació, a on a més de l'espai lliure de la foto de portada s'inclou el "scalextric", la seua possible eliminació i moltes coses més.
La segona captura del document és la de l'enquesta orientativa, que és això, orientativa, a on es poden contestar eixes preguntes o no, o simplement expressar la teua opinió.
ENLLAÇ 3: DOCUMENTO CONSULTA PÚBLICA PREVIA OI/6

I per a participar s'ha de fer a través de la instància general. Hi ha dos maneres de presentar-la: presencialment o telemàtica, i ho expliquen en este ENLLAÇ 4: INSTÀNCIA GENERAL DE L'AJUNTAMENT D'ALACANT
Per a fer-ho de manera telemàtica, és necessari tindre firma digital, és a dir: Cl@ve PIN, un certificat vàlid, DNI electrònic, etc. Qui en tinga (potser has fet mai un tràmit en la Seguretat Social o qualsevol altra administració i eixe aprofita) sabrà com fer-ho en el Catàleg de servicis de la Seu Electrònica de l'Ajuntament.
Per a qui no en tinga i haja de fer-ho presencialment, s'ha de descarregar la Instància General (fletxa roja) i presentar-la en qualsevol d'estes oficines (fletxa blava).
Sempre s'ha acudir a qualsevol d'estes oficines amb cita prèvia. Com a orientació, vos diré que la de Gastón Castelló està en el c. Pi Sant (prop de lo Morant); la de Sèneca, en l'antiga estació d'autobusos; i la de Cervantes, en l'antic Hotel Palas. Però per a qualsevol consulta respecte a ubicació, horari d'obertura, sobre la instància en si o inclús cita prèvia si ho vols fer més senzill, pots telefonar al 010 o millor encara al 900153862, a on de 9 h fins a les 18 h t'informen de tot.
I ara vos deixe amb unes boniques imàtgens de diverses èpoques de la zona...
Simplement espectacular i amb multitud de detalls a estudiar i analitzar, des de la Cantera encara sense l'enorme paret i amb màquines actuant, fins a les instal·lacions industrials en el mateix Bonhivern, l'estació de la Marina...
Anys 80: ni l'espigó del Postiguet ni el nou traçat del tram existixen.
Gota freda de 1997.
El desviament del barranc i el traçat del tram en construcció. Foto de Francisco González.
La preciosa araucària entre les edificacions que s'han de respectar.
 
Espere que este article ajude a presentar les instàncies corresponents i així expressar la nostra opinió sobre què fer en eixe espai i evitar que continue així: desèrtic i amb una visió no molt agradable o que s'òmpliga d'edificis i tinguem unes pantalles que obstaculitzen el paisatge que gràcies als desnivells ara mateix podem observar des de qualsevol de les carreteres que l'envolten, des del Postiguet i sobretot des del tram: la gent es queda meravellada en vore la mar, després de sorgir del túnel. Doncs això, amb una catifa verda, ja seria...
Les captures de pantalla ho són a títol merament informatiu.
Hi ha fotos l'autor de les quals desconec, m'ho dieu en un comentari si escau.
Una altra cosa: és important que en les instàncies, en l'"EXPOSE", es pose: "Consulta pública prèvia de l'Operació integrada 6 Sangueta (OI/6)", i en el "SOL·LICITE", doncs el que vullgueu.
Hi ha de termini fins al 15 o el 9 de febrer, segons mires en el propi document o en la web d'edictes municipals, així és que ens fiarem de la més desfavorable: el 9 de febrer.
 
TERMINI DE PRESENTACIÓ FINS AL 9 DE FEBRER DE 2024.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.