viernes, 16 de septiembre de 2022

UNA OBRA, UNA OBRAA! 38: SAN JUAN BEACH

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 Tot el que tenen d'elegants estes fatxades ondulades, ho té de poc imaginatiu el nom "San Juan Beach". Encara que, ben pensat, el propi nom i tot el conjunt de professionals que ha intervingut en el projecte i comercialització de la urbanització han complit la seua comesa amb èxit ja que es va vendre la totalitat dels 104 habitatges, que és del que es tractava. El conjunt de 18.288 m² edificats s'alça sobre una parcel·la de 6.142 m² en forma de "L" amb fatxades a les avingudes Mestre José Garberí 5 i Periodista Tirso Marín 4, en la partida Passió de la Platja de Sant Joan (és a dir, el PAU 5) amb projecte de l'estudi de Chamizo Arquitectos, amb dos edificis de 10 altures i 6 nuclis d'escala amb dos ascensors cadascuna i dos habitatges per replanell, amb una distribució molt correcta i a més amb cuina independent en la major part dels casos! i amb possibilitat física de tancar-la en els altres, amb la qual cosa eviten que el sofà s'humisca amb només coure un parell d'ous durs. Però vegem...
Recreació de l'obra, extreta del web de Chamizo Arquitectos.
Diversos aspectes de les obres des que es van iniciar en 2019.
Estat final de les obres. Encara que ho parega, la grua que es veu en l'última foto no és de SJB sinó d'un altre edifici que pel que sembla té les obres pausades i la parcel·la del qual "abraça" San Juan Beach.
Sens dubte el conjunt té els últims avanços quant a servicis i instal·lacions comunes: piscines amb cobertes retràctils motoritzades, jacuzzi, pista de pàdel, etc. i en els habitatges aïllant acústic baix del paviment (per a no sentir els colps ni el taconeig dels veïns) aerotèrmia, vidrieres amb trencament de pont tèrmic, sòl radiant i refrescant! i domòtica que controla tot: l'aire condicionat, les persianes, tall d'aigua, etc. i si es vol des del mòbil.
Però sens dubte allò que més destaca visualment és la fatxada, combinació de materials a on destaquen les seues ondulades terrasses amb vidre transparent (culminades amb perfil metàl·lic) i plaques de Stacbond FR (panell compòsit) golden pearl i sense caragols visibles, supose que fet totalment a mesura per a esta obra, atesa la singular disposició de les terrasses, elegants curvatures i inclús variacions en altura, que a més dificulta les possibles ànsies de tancaments pels seus propietaris perquè la majoria no té sostre coincident (encara que si s'encaboten ho fan).
La magnífica imatge és de cristinagoleman_fotografia, feta per encàrrec de l'empresa del panell compòsit i extreta de l'instagram de Cristina.
Rètol situat en l'entrada de l'urba.
Bonica foto de migdia, recreació obtinguda de la pàgina de Chamizo Arquitectos.
I de moment d'obres recents del PAU 5 només queda una urbanització pendent, de la qual parlarem pròximament, perquè, que jo sàpia, ara com ara no n'hi ha més en construcció (lluny d'esgotar-se la bossa de sòl residencial lliure) però hi ha altres zones i altres edificis...
I la cançó que posaré he de confessar que és un poc horrible, és de veres, encara que de tema "playero" es tracta de "La mar está fresquibiris", tema que en 1970 Laura Valenzuela en tota la seua esplendor va cantar en la pel·lícula Pierna creciente, falda menguante. No he trobat l'autor de la peça, però fa tota la pinta de tractar-se d'un tema dels anys 10-20 del segle XX. Curiosament, va tindre segons pareix un cert èxit cantada 50 anys més tard, en una recent sèrie de tv per Antonia San Juan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.