miércoles, 12 de agosto de 2009

R I R (Renovant i Rehabilitant). Quintana 40.

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 Encara que en l'entrada anterior ja es va parlar d'un projecte d'edifici en la Rambla, amb esta comence oficialment una nova secció a on es parlarà tant de la construcció de nous edificis, com de la rehabilitació i/o reforma d'altres. Tot açò tant recent com siga possible.
En este cas comencem amb la reforma integral de l'edifici situat en Quintana 40, en la planta baixa del qual (i crec recordar que alguna de les superiors), va estar la redacció i tallers del diari Información fins al seu trasllat al nou edifici de Doctor Rico.
Fatxada anterior
És un edifici reformat i ampliat per Emilio Herrero sobre 1935, és a dir, que té almenys la gens menyspreable edat de 74 anyets, i era un clar exemple de l'arquitectura racionalista d'Alacant. La planta es dividia en dos habitatges, al voltant del pati i de l'escala d'accés, divisió que es reflectia en la fatxada, a on es mesclaven els elements clàssics, com els típics balcons de dècades anteriors, amb el doble i moderníssim mirador projectat cap a fora. Rematava el conjunt un detall art déco en el terrat.
Remat terrassa
Així era, perquè ha sigut rehabilitat i reformat integralment i s'ha despullat de la seua antiga fatxada. Se li han "llimat" les arestes als miradors i, quant a les volades dels balcons, encara que s'ha respectat el ferram de la barana, se'ls ha augmentat la grossària del cantell. Tot això ignore si per augmentar la seguretat de les volades o simplement per donar-li un aire "més actual", cosa que sense dubte no han aconseguit. La diferència d'estètica entre la fatxada que ha tingut la casa durant 73 anys i la que té ara és abismal, perquè evidentment era molt més moderna ans, ara s'ha tornat pesadota i no tan dinàmica com era ans.
Fatxada actual
Inconvenients de ser un edifici que no estava protegit en el PGOU. Ara ja és tard, perquè s'ha conservat l'estructura (amb grans bigues de fusta) per dos motius: la reforma s'ha fet amb els locals de planta baixa en funcionament i, a més a més, en ser reforma, es manté tota la profunditat edificable que tenia, evitant reculades interiors que s'exigixen actualment i per tant minvament de superfície a vendre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.