sábado, 9 de abril de 2022

UNA ZONA VERDA ASFALTADA PER AL CIRQUE DU SOLEIL

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE
 
 Sempre que es fa un projecte, es justifica la seua necessitat i la solució adoptada i això s'ha fet també en este cas, perquè el terreny de 20.416 m² (segons Cadastre són més) del qual "només" s'asfaltaran 14.400 m² delimitat per l'av. Costa Blanca, la via del tramvia i les urbanitzacions "Bulevar Playa" i "El Sol" és una superfície relativament xicoteta al costat del conjunt de Parc Urbà dels PAUs 4 i 5, l'extensió dels quals és de 303.900 m² (encara que partida en 4 trossos per les vies i les avingudes) i gràcies a això es pot fer i dedicar esta parcel·la a "Parque de atracciones y recinto ferial". Però açò és una introducció, no jutjaré si és bo o no gastar-se 629.493 € en fer este projecte perquè bàsicament puga actuar el "Cirque du Soleil" en la ciutat cada 2 anys segons conveni a firmar amb la companyia, pràcticament quasi sense pagar per això perquè seran com a màxim 29.200 € en diners o inclús amb entrades, ni tampoc les molèsties (si és que en causa) que puga ocasionar als veïns confrontants el circ, els esdeveniments que puguen tindre lloc allí, normalment acompanyats de música. L'objecte d'este article és opinar sobre la vegetació que adornarà la parcel·la, únicament una fila de ciprers i ja està, la resta és asfalt i grava-ciment. Però ho veem...
Vista de la parcel·la des d'un dels edificis confrontants que apareixen en la segona foto, que està feta des de l'av. Costa Blanca. La primera és gentilea de Diego Escolano.
En este render idealitzat de la Regidoria d'Urbanisme es visualitza el conjunt de les 4 zones verdes que formen el parc urbà i en elles apareixen, a més dels parcs La Marjal i Sergio Melgares, les altres tres que falten per completar: l'assenyalada amb el cercle roig, que és la que tractem ara; la que discorre entre el c/ Francisco Cano i l'av. Nacions (que es vorà minvat per una banda longitudinal de la plataforma tramviària que discorrerà per una de les línies taronja o blava, depenent si va pel costat d'un carrer o de l'altre); i, finalment, el "formatget" al costat de la redona de l'encreuament de Nacions-Pérez Gil i Oviedo; totes elles, com el PAU 5, en la partida de la Passió. En negre la línia del tramvia.
Per a fer este projecte, abans s'ha de demolir el parc de caravanes que tenia una alta ocupació tot l'any, que es va fer en 2017 i que era tan necessari per a evitar que estos vehicles estigueren escampats per tot el terme municipal, evitant les acampades incontrolades, així que tots els servicis s'han d'alçar, llevar el paviment i arrancar 28 palmeres i una olivera, deixant-les per a trasplantar...
I açò és el que es farà quant als paviments: en gris, la superfície asfaltada i ratllat, la grava-ciment.
I després, l'asfalt es pinta amb estos colors que només es podran vore amb un dron o des dels edificis veïns (si no es desgasta abans pel pas de gent, furgonetes, grues, camions, etc.).
I esta és l'única vegetació projectada: una filera de 82 ciprers al llarg del la tanca sud, la resta llis i diàfan i amb el dibuix vist anteriorment.
I ja que s'arranquen 28 palmeres i una olivera perquè no plantar-los en el nou projecte? És factible, el centre es deixa lliure, com és lògic, però intercalant altre arbratge amb els ciprers i en la revolta del tramvia hi ha lloc més que suficient per a embellir el desèrtic erm amb les palmeres de què es disposa i encara afegir xops, mèlies, moreres o qualsevol altra espècie que pose verdor a la nostra vida i que no molesten per a res, perquè es deixa el centre lliure per a instal·lar els esdeveniments que es celebren. El plànol no és de projecte, és una recreació del blog.
I en estes tres fotos veem l'estat actual de la parcel·la abans d'escometre's les obres. Evidentment, sobretot per l'última foto, veem la quantitat d'edificis que "agrairan" o no la presència d'un recinte per a celebrar coses...
Els plànols del projecte són de l'Ajuntament d'Alacant, Regidoria d'Urbanisme, firmats per en Gabriel Manzanaro López.
Els meus agraïments a Diego Escolano per les seues fotos.
I la música és en esta ocasió... moderna!, i ens la duen els germans Clementine i Oscar Anton que ens canten en français "Minuit" ('mitjanit'), composta per ells i per Lucas Troadec. Esperem que a eixa hora hagen acabat els concerts o esdeveniments que es celebren en el recinte, pel bé dels veïns. Segur que sí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.