miércoles, 6 de enero de 2010

UN ALTRE QUE CAU (sí, però...)

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 Un bon dia, passant per la plaça Nova (la de la peixera, per si hi ha algun despistat, que no crec...), vaig vore que havien derrocat l'edifici datat en 1906 i que fa cantonada amb els carrers de César Elguezábal i de Sant Ildefons i dic: "Xe, un altre que està protegit pel PGOU i ja han fet desaparéixer!". Fins ahí és tot correcte: estava protegit i l'han demolit (segons sembla estava en mal estat), però... passe al poc temps i veig que estan edificant, però la meua sorpresa és que estan intentant alçar-ne un altre de molt semblant al que hi havia, encara que no igual, perquè basant-me en la fitxa de protecció ambiental de l'Ajuntament, que té una foto una mica borrosa i xicoteta, hi ha algunes diferències, tot i que el que importa és que mantenen les alçàries entre forjats, l'altura de cornisa i l'existència dels 18 balcons (3 en cada fatxada i 3 altures), però em fa l'efecte que l'arquitecte ha posat el seu segell, ja que comparant el render amb l'antiga fatxada:
1) La volada del primer forjat s'allarga en tota la fatxada i no es partix en els 6 balcons com ans.
2) A cada balcó se li posa un parell d'artístiques mènsules que no tenia.
3) La cornisa de remat es fa molt més ampla i també se li posen les mateixes mènsules.
Fitxa de protecció ambiental del PGOU de l'Ajuntament d'Alacant.
Fatxada prevista i plànols dels habitatges. Imàtgens del web de la promotora.
Aspectes de l'obra.
Tanca de l'obra amb els cables que han d'ocultar-se a la vista i telèfon de la promotora per si vos interessa llogar algun habitatge o local.
En un principi són xicotets detalls que és veritat que canvien la fatxada anterior, no obstant això sí que es complix el respecte per l'alçària de l'edifici, l'alçària entre forjats i la seqüència de buits, cosa que difícilment podem vore en la zona. Només falta que no se li posen persianes encastades en els balcons, que es recuperen les anteriors baranes de ferro forjat, que no s'abuse amb l'àtic (és visible des de tota la plaça) i que s'encaste el feix de cables que inevitablement passen per les fatxades. Quant a la resta, haurem de vore el resultat.
Com a cançó relacionada, doncs una molt bonica de Nino Bravo: "Tu cambiarás", composta per Herrero i Armenteros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.