sábado, 29 de enero de 2022

UNA OBRA, UNA OBRAA! 27: AZARA, EL COMPLICAT EDIFICI DE LA PLATJA DE SANT JOAN

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 Sobre una parcel·la de 12.873 m² situada en la partida Passió, encara que ara la urbanització de l'entorn amb l'execució del PAU 5 faça que el topònim tradicional canvie, com en tants altres casos i la situem entre les avingudes de les Nacions i del Mestre José Garberí 15, s'alcen estos singulars edificis de fatxada trencada i diferent en cada planta, alternant tota classe de ixents, entrants, blancs plans còncaus i convexos, canviants terrasses que envolupen l'interior més moderat i de fatxada fosca i que fan que siguen dos edificis singulars i realment originals, quasi com dos escultures.
Dos blocs de 10 plantes, paral·lels a l'estupend bulevard del Mestre Garberí i un d'ells seguint la fatxada de la parcel·la a l'av. de les Nacions i entre ells la completa urbanització amb piscines, zones verdes i fins canal de natació que es va acabar de construir fa ja uns mesos.
Projectat per l'arquitecte Enrique Herrada Romero i promogut per SPV REOCO 1, S. L. consta de 210 habitatges, locals comercials i garatges i una superfície construïda de 30.754 m². I vegem diversos aspectes de l'abans, durant i després de la construcció.
Vista des de l'av. José Garberí.
Tres fotos de la pàgina web d'Aedas: promocionals i de la construcció.
Imatge de la web del Grupo SANJOSE constructora.
Una altra imatge de la construcció dels habitatges.
Diversos plans de les fatxades i vista de la refrescant font de l'entrada.
Fotografia de la web d'Aedas.
Tal volta hi haja gent a qui no li agrade l'edifici, pot ser, però és innegable que és molt original i encara que afortunadament va acabar fa anys la tendència a fer blocs de plantes repetitives, la veritat és que els arquitectes són poc atrevits (igual són els promotors els que no els deixen) i es limiten en molts casos a introduir xicotets canvis de forma i/o de color contingut en determinades plantes o a coronar l'edifici amb ixents més accentuats que en la resta. Este és un edifici per a vore de prop i apreciar els contundents canvis de plans.
Per descomptat els PAUs són una font inesgotable d'obres noves, tant que a voltes es fan antigues abans que vos les puga mostrar (els recursos del blog són pocs i el personal molt limitat haha), però ho intentaré i molt prompte tornarem a esta partida Passió per a vore altres edificis.
I la cançó que vos posaré és un poc (només un poc, que és música al cap i a la fi) horrible, es diu La sartenera, és composició de Ginés Orozco i la canta Conchita Bautista i quina relació té amb esta entrada? doncs una de personal i una mica rebuscada: em van regalar dos entrades (sessió de vesprada, que jo era un manyaco) per al llavors anomenat "Club Don Joan" després Le Palais i O Ku i ara un basar xinés, de l'av. Costa Blanca per a vore Conchita Bautista que tenia una prodigiosa veu, tant que vaig eixir del lloc amb problemes auditius. No sé si va cantar esta, però com soc aixina...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.