sábado, 8 de julio de 2023

ELS MURALS ONDULATS

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 Ja sabeu que un tema present en este vostre blog és la publicació de murals (i també escultures, pintures, etc.) quasi sempre associats a l'arquitectura de la nostra ciutat i estos murals que vos duc hui estaven pendents de figurar en un post.
Situats en dos vestíbuls enormes d'una gran urbanització amb multitud d'habitatges, oficines, locals comercials i aparcaments que ocupen una illa completa la ubicació de la qual no diré.
L'edifici consta de diversos grups d'escales-ascensors, però als dos de la primera fase no s'accedix des del carrer per la distància més curta, com és habitual, sinó al contrari, els recorreguts des de les altíssimes vidrieres d'accés fins a la profunditat dels ascensors són paral·lels a la fatxada de major longitud i clar, molt llargs, calcule que uns 20 metres. L'amplària està proporcionada i l'alçària com es pot vore en les imàtgens és doble, d'uns 6 metres i clar, eixos espais necessitaven vestir-se amb alguna cosa per a decorar els dos accessos i dissimular en part també els pilars situats en una de les cares dels corredors.
Suspesos sense tocar el terra i amb el pany ondulant que recorre la llarguíssima paret, les composicions són espectaculars, fets amb peces industrials que es gasten per a decorar terrasses, ampits de finestres, sanefes i paviments d'exteriors majorment, s'ha estudiat, trossejat, retallat i adaptat de tal manera que suposen un meticulós treball en el seu conjunt. D'autor desconegut, no he trobat cap firma, encara que és possible que algun lector ens puga ajudar a completar l'article, contribuint a aportar-nos llum sobre la qüestió.
Diverses vistes dels dos murals, molt semblants però diferents. Com també es pot apreciar, per a dissimular la gran altura del sostre, s'ha recorregut a suspendre unes planxes perpendiculars a les parets que van disminuint l'altura per a evitar l'excés volumètric interior de l'estança.
Respecte a la dada de l'any en què van ser instal·lats, va ser sobre 1998 aproximadament i per això la música ens la du l'exitosa cantant (la vida privada de la qual ha omplit milers de pàgines i articles en diversos mitjans a través dels anys) Britney Spears i el seu "...Baby One More Time", cançó composta per Max Martin, que es va llançar en 1998 i que només direm que en YouTube té més de... huit-cents milions de reproduccions! Poca broma.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.