sábado, 18 de enero de 2020

EDIFICIS RECUPERATS IV: L'HOTEL SERAWA EN EL C. SANT FERRAN 16

Article d'Elkiko traduït al valencià per Gonzalo Pons Delgado. Versión en castellano en ESTE ENLACE

 El c. Sant Ferran, en ple centre històric de la ciutat, sempre ha estat una miqueta a l'ombra (i mai més ben dit) de l'Esplanada, la seua espectacular, fotografiada i solejada veïna, plena d'alts edificis que impedixen que el sol arribe a la part baixa del carrer posterior. I ahí, en el número 16, està l'antic "Edificio Cristina", un alt casalot amb una impressionant volada de teulada i unes belles baranes de filigrana en els balcons, que fa uns anys es va rehabilitar i que per això presentava una fatxada en molt bon estat encara que molt polsosa, a causa dels molts anys que ha estat sense ocupants, llevat d'una xicoteta oficina en la seua planta baixa de "Habilitado de clases pasivas".
Una volta que esta oficina es va tancar i (segons es rumoreja) resoltes les qüestions entre els familiars propietaris de l'immoble, este es va vendre i per això ara estem parlant de l'hotel Serawa.
Un hotel que en el moment d'escriure açò no està inaugurat, encara que sí que figura en les diverses plataformes de reserves d'habitacions, però poc li deu faltar. De moment podem dir que té una planta baixa certament sorprenent, amb una decoració a base de cubs de fusta alternadament il·luminats, sobre una "pell" ondulada que recorre la paret frontal i el trespol de l'entrada a l'establiment, fent de recepció i, segons es pot apreciar en les fotos, també de cafeteria i venda d'altres productes. Una envejable situació en el mateix centre i a dos passos de la platja del Postiguet fa la resta.
L'edifici mai ha estat catalogat i és una cosa que hauria de fer-se.
Però vegem les imàtgens.
Representació de la fatxada de l'hotel.
Quan encara era "Edificio Cristina".
En obres.
Continuen les obres: fatxada recentment restaurada, però amb les fusteries antigues.
Representació de part del hall-cafeteria.
21 habitacions del més variat disseny i confort.
L'espectacular zona de la planta baixa quan encara estava en obres. La labor de fusteria ha sigut realment minuciosa.
Render de la instal·lació quan estiga en marxa.
Fatxada i discret rètol de l'hotel amb una aportació: "LIFE IN BRIGHT SPACES" ('Vida en espais lluminosos o lluents').
Les imàtgens que són recreació virtual dels diversos espais han sigut extretes de Booking.com, una de les plataformes que comercialitzen l'hotel.
I ja que parlem de Cristina, aquí els duc "María Cristina me quiere gobernar", una cançó cubana composta per Ñico Saquito i que va ser molt popular en els anys 50, i en este cas en una versió molt curiosa en francés cantada per Luis Mariano, que va ser un cantant basc de veu excepcional que va tindre molt d'èxit al país veí des del seu feu de l'opereta del teatre del Châtelet de París.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si tienes que decir algo...escribe aquí y gracias por tus comentarios.